Kış Hadi Sana Kış Kışşşş...


Sırf bi post olsun güvelenmesin blog diye çızıktırıyım bir iki şey dedim.
Uzunca zaman olmuş kış uykusuna yattım sanılmasın :)
İnsanı sersem eden bir lodos,cilveli bir güneş,evlerin ,binaların oluklarından eriyip akan son kar kalıntıları arasında en sevdiğim şey kocakarı takvimleri oluyor bu mevsim,bi cemredir dolanıyor dilime düştü mü?düşmedi mi,?nereye,?ay şimdi nolacak? vay efendim sonra , falan filan düşse nolacaksa!
 işte bahar ya yazın habercisi
   Ha "yaz gelecek de nolacak" diyen de olabilir ama yok öyle olmasın o zaman atalım kendimizi balkondan aşağıya olur mu ?olmaaaz

Doğa kıpırdanmaya başladı bile buda demekki kıpırdanmak totoları yer çekimine inat kaldırmak lazım.
Misal ben saçlarımı kestirdim dün,evlerimi temizlemek istiyorum,şöyle dip köşe bucak,piknik sepetimizi elden geçirmek istiyorum içine yeni renkli tabaklar eklemek lazım belki daha erken ama olsun,çiçeklerimin toprakları değişmeli,yeni çiçekler alınabilir ,baharlık ciciler almalı en tirilinden bluzlar, hırkalar,yeni yürüyüş ayakkabıları,hadi almadın en azından önceki sene makinede yıkanmaktan tabanı çıkan converse çakmalarını bi kunduracıyla buluşturmalı:)
kışın başlarında Kuşlara ekmek atarak başlanan süreci küçük bir kümes sahibi olarak tamamladığım şu günlerde o kümesbalkon cif ,domettot gibi bilumum ünilever ürünleri marifetiyle elden geçmeli:)
Daha neler neler liste uzaaar gider..

Bu günlerde
Kablolu tv yi protesto edip üyeliğimizi iptal ettik.(Batarlar artık,ama öle deme sen ben derken herkez protesto etcek olsa battı gittiler işte. anasının zeki oğulları 2tane işe yarar kanaldan birinin yayınını kesmiş bide zam yapmış neymiş efendim o kanalla anlaşmaları bitmiş i miş yavşak benle anlaşman nolacak demezler mi?hadi yayını kestin zam yapılır mı demezler mi? dedik işte:)

Neyse her son yeni bi başlangıca gebeymiş ya, bir anten sahibi bide nurtopu gibi yükselticimiz oldu:)fena olmadı yükseltici ne diyen olur belki bende unutmuşum nerdeyse:)bizim kümesde balkonda bi o eksikti oda yerini aldı.Geçen bolkonda anteni çeviriken düzeldimiiii diye seslenen kocamı duyunca, dizilerdeki gibi flashbackmidir nedir o oldu biynimin dehlizlerinde:)fışşşt diye 80lere uçtum damda birisi bağırır balkonda camın perdesini aralamışım bağırıyom az daha az daha hah yok yok yine bozulduuuu:)
ne biliyim salçalı ekmek yiyen bebeler koşuşturdu etrafımda,komşuya kömür gelmiş toplaşıp mahallecek çekmesine yardım edecekmişiz gibi falan geldi bi anda:))

Bugünlerde mailime düşen bir iki komik yazı ve özellikle erdil yaşaroğlu klasiği tavuk karikatürleri acayip güldürüyor beni ellerinize dillerinize kalemlerinize sağlık






Yorumlar

  1. yazın bana neyi anımsattı biliyor musun? hani bahar gelir ama havalar bir türlü ısınmaz. sonra havanın ılık olduğu ilk gün hemen kapıları, camları açarsın, sabah yatağı güneş ışıklarıyla düzeltirsin. baharın o güzel kokusu burnuna gelir. bir keyiflenirsin, kitap okuyasın, dışarıda fingir fingir gezesin gelir.
    bahar geldi sözde ama bu sene mart kapıdan baktırmayacak sanırım hep kazma kürek yakacağız.
    kızımı alıp gezesim var.

    YanıtlaSil
  2. ankarada havalar zorluyor bu sene haberlerden gördüğümüz kadar konya o kadar değil sanki.az kaldı be sermin bu yaz çok güzel olacak fındık kurdu kızının bol bol fotolarına bakıp ısırasımız gelecek

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Teşekkürler..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Korona Günlerinde Kış Hazırlıkları

Ömer Lütfi Lülü Efendi Konağı

Şampuansız Üç Yılın Ardından