PEK YAKINDA

Çocuk sinemalarını saymazsak en son yine Cem Yılmaz'ın Fundamentals adlı gösterisini izlemeye gitmiştim sinemaya.Ben bu adamın yaptığı her işi severek izliyorum çok objektif değerlendiremeyebilirim.Film 7+ idi.Küfür ve azımsanmayacak kadar sigara içki olan sahne vardı.Geçenlerde radyoda bi haberde bu filme Orhan Kuralın dava açtığını söylüyorlardı.Sanırım gizli reklam veriyormuş sigara ve içki firmaları.Günahı boyunlarına:)
Filmin kahramanı Zafer korsan kaset işinden tövbe etmeye çalışırken bir yandan da eski bir sinemacının çekilememiş senaryosunu hayata geçirmeye çalışır.Bu sırada kötü giden evliliğini kurtarmaya çabalar.Senaryoda bu konuların etrafında şekilleniyor.Film komedi filmi değil.Ama aynı zamanda güldürüp hüzünlendirip,düşündürebiliyor,artık tür neyse siz koyun adını.
O hüzünlendiren sahnelerin asıl kahramın bu şarkıydı sanırım...



Filmi ben beğendim bir Cem Yılmaz kalitesi vardı.Genel Türk sinemasına bakınca hani sözüm ona "Komedi"filmi diye çekilenler bana göre tv filmi kalitesinde bile olmuyor ki biz bunun için para ödeyip sinemada izliyoruz ya şaka gibi.Neyse asıl filmin benim için süprizli  yanı Zerrin Tekindor idi.Allahım o nasıl bir oyunculuk o nasıl bir kalite kadına resmen öldüm öldüm dirildim.Sanatının önünde sonsuz kere eğilirim.Aşkı memnuda sınırlı bir karakteri oynamıştı sonra Kuzey Güneyde Gülten Çaylak karakterini canlandırırken oyunculuğunu konuşturmuştu ama burda resmen gözümün içine soktu.Ölmeden yapılacaklar listesine Zerrin Tekindor'u tiyatroda izlemelisin yazdım gitti.Taa buralara gelir mi? gelmez mi? kim bilir dünya küçük, bir yerde karşılarız elbet.Bunlarda Zerrin hanım için eksisözlükteki yorumların bir kısmı

Yorumlar

  1. BU akşam gideceğim inşallah ben de:)

    YanıtlaSil
  2. ben de yazdım blogumda, fena bulmadım beğendim filmi :) ama cem yılmaz olduğu için beğendim.. evet ben de duydum dava açıldığını ama bu konuda katılmıyorum çünkü incir reçeli gibi her sahnesi barda ve içkiyle geçen film dava edilmediyse bu film de edilmesin! zeerin tekindorun sarhoş halleri dışında göze batan içki sahnesi yoktu çünkü ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geçen oğlumla red kit izliyorduk internetten -sigaramı o ağzındaki? diye sordu.Benide rahatsız etmiyor ama yeni jenerasyon alışkın değil pek şu yasaklardan sonra.Tvde bile çiçek koyup sansürlediklerin de daha çok dikkat çekiyo gibi geliyor bana.

      Sil

Yorum Gönder

Teşekkürler..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Korona Günlerinde Kış Hazırlıkları

Ömer Lütfi Lülü Efendi Konağı

Şampuansız Üç Yılın Ardından