İSTAANBOL

Ah istanbol istanbol olalı diye  söyleyince ses uyumu daha hoş oluyor benden tavsiye.2018 yılı tatil planında her kafadan ayrı ses çıkınca çeşitli beklentileri ortak potada eritmekte üstüne olmayan bu şehrimiz kazandı yine.Bir kere kokusu yok mu o koku, nasıl oluyor bilmiyorum ama insanın burnunda tütüyor.İlk gittiğimde defalarca gideceğimi bileydim ayaklarımı hunharca patlatmaz üç beş ziyaret noktasını ötelerdim bilemedim.İstanbul'da ömür geçirmiş bir insanın bile görmediği kadar yerini gezip görmüşümdür belkide.Bu sefer anlattığım hallerden ötürü gezilecek 1586 yer konulu program yapmadık.Üstüne bin kerede söyledim sıkılgan ev erkeklerine "Bana bulaşmayın Karaköy'de bir banka oturup sekiz saat karşıya bakıcam"ee ertesi gün dediler"Ertesi günde bebek parkından karşıya bakarım"dedim.Tam olarak sermeye gitme niyetindeydim.Öylede oldu aslında.Öncesi daha yorucu oldu yine, otel bul,bütçe-konfor analizi yap.Kahvaltı olsa süper olur kahvaltıda çay makinasının anasını ağlatıcaz(N'apalım içkimiz yok kumarımız yok bi çayımız var) lokasyonu iyi olsun arabasız gideceğiz toplu taşımalara yakınlığı önemli derken bin türlü ihtimal ve seçenek arasında gitmeden yoruluyorsun.Geç üstüne bir de dolar patladı ve her düşünerek geçirdiğimiz gün otel fiyatlarında artışa sebep oldu.En son gidişimizde booking.com henüz ülkemizde yasaklanmamıştı.Çok tatlı bir oteli kelepir bir fiyata kapatmıştık.Bu yıl bir gecelik ücreti önceki yıl beş gün konaklama bedeline tekamül ediyordu.Eğer yolunuz düşer fiyatı da bütçenize uyarsa bu oteli deneyimleyin muhakkak.Kağıt peçete yoktu otelde öyle bir elitlik:)Sabah omletini garson masaya koyarken o koton servisleri alıp bağrıma basasım geliyordu.Seviyorum ben detayları.Birde otelin kokusu bazı firmalarda olan kurumsal denen koku,Paşabahçe ile yarışır diyeyim siz tahmin edin.Bu arada bir zamanların Balıklı Rum Hastanesi imiş tarihi bir dokusu da var.
Öyleyken öyle olunca  bu yıl trivago'da baya bir mesai harcadık ama neyi keşfettim biliyor musun okuyucu ister filtrelerden bölgeyi belirle,istersen bütçeni ,istersen kaldır at hepsini iki kilometrekarelik alanda otel aradığım oldu,defalarca aynı oteli getirip burnuna sokuyor.Nasıl bir mantıkla bunu yapıyor sen yorumla.Taksim otellerine günlerce baktık hem alan olarak hemde bütçe olarak sınırlı aramalar sonucu karşımıza çıkan tüm otellerin adını fiyatını ezberledik neredeyse.Ne zaman neredekal.com gibi farklı sitelerde gezdik Allah Allah dedik böyle bir otel mi varmış.Döndük trivagoya e günlerdir aradığımız sınırlar içinde,bütçe olarak otel türü olarak tamda bizim aradığımız yer.Ama ne hikmetse site önümüze çıkarmıyor.Kendi sisteminde kayıtlı olmasına rağmen.Aman siz siz olun farlkı yerlerden arayın tarayın.Trivagodaki fiyatlara aldanmayın birde otel ile iletişime geçin.Misal biz 10karaköy'e rezervasyon yaparken oteli aramıştık çok yüksek bir fiyat söylemişlerdi döndük bookingden daha uygun bir fiyata yaptık rezervasyonu.Bu gidişimizde otel daha uygun bir fiyat verdi üstüne trivagoda standart odanın fiyatından daha ucuza corner deluxe denen daha büyük daha manzaralı bir odasında konakladık.Bu sefer kaldığımız otel hemen galatasaray lisesinin dibindeki turnacı başı caddesindeki Corinne Hotel di.Ben bilmiyordum bilen bilir memoli'nin belgin ablanın yılan hikayesi dizisindeki evleri Mimoza Apartmanı.Zamanın önemli mimarlarından Mimar Kemalettin tarafından 1911 yılında 3.Vakıf Han olarak yapılmış çok güzel bir bina.Odalar şık 2,5-3 metre tavanı vardı eski binaların en çok bu yanını seviyorum ama gel gör ki 10karaköydeki garsonlar burada yoktu.Değil koton peçete masaya ıslak mendili kalkıp bir zahmet kendimiz aldık.İlk gün ikramımız diye koydukları su şişesini ilk günden sonra görmedik ki bunların ilk günden sonra koymadıkları su pet şişeydi 10 karaköy'de cam şişeydi neydi detay önemli.Mutfakta ve temizlik birimlerinde çalışanlar Türk değildi ve yüzde doksan otelcilikle yakından uzaktan ilişiği olmayan kişilerdi.Eğer ki ufukta İstanbul gezisi varsa kaynak olsun.Banada online günlüğümde bugün gereksiz ama dönüp beş sene sonra okuyunca hoş anılar silsilesi olsun diye yazdım devamı elbet gelecek daha taksim merkezli İstanbul dedikodusu yapıcaz inşallah maşallah Corinnenin fotoları ile veda ediyim.Ha unutmadan Atatürk'ün mektup arkadaşı Madam Corinne den almış otel ismini















Yorumlar

  1. İstanbul gibi şehir dünyada örneği olmayan bir şehir. Büyülü ve vazgeçilmez bir şehir. İstanbul' da alışkanlıklarım vardır benim. Her seyahatimde ziyaret ettiğim mekanlarım vardır İstanbul' da. Tatil için doğru seçim olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dünyayı gezmeye gerek yok sanırım bu fikrinize katılmak için,kesinlikle bir numara.Herkesin bir İstanbul'u var bence,benimki tarihi evleri

      Sil
  2. Hep İstanbul'dan çıkılıp gezmeli yazılar görürdüm İstanbul'da otel aramalı gezmeli yazı okumak çok hoşuma gitti, detaylıca gezinizi de yazmayı düşünüyor musun? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk fırsatta yazıcam inşallah.Dönem olarak iş yoğunluğu ve malum okul haftası falan çakışacak geç olsun güç olmasın inşallah.İstanbul çok güzel,çok kalabalık birde pahalı olunca sanırım en zor kısmı konaklamaktı.Akdenizde otel bulmaya benzemiyor.Tatil yerlerinde denize uzaklık herşey dahil sistemler arasında bir tercih yapar geçersin İstanbul'da çok değişkenli ihtimaller var.Otelin olduğu mahalle bile tekin bir yer mi diye bakmak lazım.Hoşunuza gitmenize sevindim:)

      Sil
  3. Ben de 6 yil istanbulda yasayip sonra baska yakın bir memlekete geri donus yapmis kisi olarak gercekten hissettim o ozlemi yazinda. Yani ask nefret iliskisi cok ilginc. 30 yasinda fünikuleri kesfedip taksime cikmak iyi gelmisti gecen ay gittigimde. Tek hevesim kaldi o da 90lar gecesine katilmak ve cicek pasajinda falan fasil yapmak. Icinde yasayanlar icin zor olan seyler bizim icin gezi planina dönüyor da bakma biz daha cok tadini cikariyor gibiyiz :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Banada öyle geliyor.Aylak insan psikolojisi ile salınarak dolaşmak çok tatlı.Ama yerliler için aynı şey geçerli değil, koşturmaca ile yaşayıp giderken ne kadar güzel bir yerde olduklarının fakına bile varamıyorlar sanki:(

      Sil

Yorum Gönder

Teşekkürler..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Korona Günlerinde Kış Hazırlıkları

Ömer Lütfi Lülü Efendi Konağı

Şampuansız Üç Yılın Ardından