Ankara'nın Başkenti Neresi?

Yedi yaşına hızlı bir giriş yapmış futbola meraklı pis bir Galatasaraylı:)konsantre erkek evladımın bugünlerde en büyük sorunu bu; Ankara'nın başkenti.Daha önceki yıllarda bu coğrafik mevzulara sarmış içinden çıkamamış salmış gitmişti.Lakin bu yıl ikinci sınıfa gidiyor okuyor çiziyor.Önceki yıllara oranla anlatılanları daha iyi kavrıyor.Ama gel gör ki şu başkentti şehirdi ülkeydi muhabbetin-
de öğğ geldi.
Adam bildiğin tıkk tık anlamıyor.
-Annecim ver elini hah bak,şimdi elin bir ülke parmaklar şehirler,elin Türkiye olsa parmakların Ankara.İstanbul,Konya yani şehirler anladın mı?Ülke hepsinin bir araya gelmiş hali tamam mı?
-Evett anladım.Diyor.
-Oh galiba bu sefer oldu.Diyosun:)
Akşam haberlerde Bursa diyor spiker seninki dönüyor;
-Anne Bursa ülkesi nerde?
-Bursa Türkiye'nin bir şehri.
-Tamam anladım.
-Hadi inşallah
-"Başkentte büyük zirve"diyor spiker
-Anne Türkiye dimi burası?Diye soruyor.
-evet çocuğum.Diyosun
-Ankara'nın başkenti, Türkiye dimi?
-Başa sardık yine oluyorsun bir an.
Yok öğrenmesi öğrenmemesi mevzu değil de sürekli gelip gidip bu muhabbeti açıyor bizde anlatamadığımızı gördükçe işi gırgıra verdik bundan baya bi akşam eğlencesi çıkardık.O sormasa biz soruyoruz en ilginci geçenlerde geldi

-Arda İstanbul'un başkenti neresi?
-Osmanlıı...

Sabaha kadar gülmesi bedava.Sonra biz gülünce toparladı Osmanlı'nın başkenti İstanbul'du karıştırdım diye.Gülüyorsak söylediğini çevirerek bi daha deniyor.
Atlas aldık bir tane gösteriyoruz bak burası Türkiye buralar şehirleri falan diye.Arada sırada isim şehir oynuyoruz.Geçen S harfinde Seydişehir yazmış oğlum o bir şehir değil Konya'nın ilçesi diycektim ki dilimi ısırdım.Aman birde ilçe muhabbetine girersek hepten motoru yakacak.
Bu konuda niye herşeyi bu kadar birbirine kattı karıştırdı diye düşünürken anladım ki,yaşadığımız şehirde çok nadir turist gördü.Lakin ne zaman tatile gitsek genelde Antalya ilçeleri oluyor etrafındaki çoğu insan yabancı.Sonra iki kere İstanbul'a gittiğimizde de durum pek farklı olmadı turistik yerlerde yine gördüğümüz çoğunluk yabancı turistler oldu.Galiba tamda burda gittiğimiz her şehri yabancı bir ülke olarak algıladı.Antalya ülkesii,İstanbul ülkesi,halkıda zaten Türkçe konuşmuyordu.Bu yaz Marmaris'te anladım bunu tam otele girdik eşyaları bıraktık bi ara döndü gözleri alev alev,
-Anne biliyor musun buradakiler Türkçe konuşuyor.demez mi:)
Ankara'yada  gittik geçen yıl ama durum yine değişmedi Ankara'nın başkenti Türkiye olarak kaldı literatüründe.Bu arada Türkiye dediği kara sınırları Konya haberiniz ola:)
Büyümeden önce bu son çocuklukları belkide.Zamana inat unutmamak için yazıyorum aslında. Ankaranın başkenti Türkiye'den kucak dolusu sevgiler hepinize...

Yorumlar

  1. En sevimli yaşlarından birinde ...Kıymetini bilin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bencede en tatlı zamanları umarım kaçırmayız

      Sil
  2. çok seviyorum çocukları, bol bol yazın buraya, hatıra olsun, unutulmasın bu konuşmalar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuklarında seni çok sevecek o vakit:)zira herşeyin karşışılığını bolca veriyor evlatlar.

      Sil
  3. Bence hiç birini kaçırmayın Yazın yazın baktığınızda gülümserseniz tüm yazdıklarınızı Zaman hızla akıp gidiyor hepsi birer hatıra Çok güldüm oğlunuza bu arada Allah bağışlasın sizlere :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Mayıs Yağmuru cümlemizinkini bağışlasın Rabbim.

      Sil
  4. En güzel zamanları... 1 yıl sonra dönüp arkamıza baktığımızda ne çabuk geçti zaman sen ne ara büyüdün diyoruz. Bol keyifli günler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. postu yayımlamanın üstünden iki yıl geçmiş bile zaman çok hızlı geçiyor gerçekten

      Sil
  5. Çok tatlı bayıldımm, ne çabuk geçiyor bir bilseniz bu zamanlar iyi ki yazıyorsunuz harika anılar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geçiyor gerçekten dün çişti bezdi uğraşıyorduk.bugünse ön ergenlik sanrıları başladı bile:)

      Sil

Yorum Gönder

Teşekkürler..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Korona Günlerinde Kış Hazırlıkları

Ömer Lütfi Lülü Efendi Konağı

Şampuansız Üç Yılın Ardından